Information om B&B Ole Lukøje Konceptet

Baggrund og information om B&B Ole Lukøje ® varemærket og samarbejdet

Velkommen til Bed & Breakfast Fyn og øerne

Bed & Breakfast Ole Lukøje ®
Bed & Breakfast på Fyn og øerne er overnatning i private hjem. Bed & Breakfast-værterne har sat deres eget præg på hjemmets indretning, der kan være nostalgisk holdt i gammel stil eller helt moderne. Bed &Breakfast findes på Fyn og øerne og udbydes såvel i de større byer som i landsbyer, på landet og på de fynske øer. Der kan vælges mellem ophold i gamle villaer, moderne parcelhuse, idylliske huse og gårde på landet med og uden dyr samt enkelte statelige herregårde.

Kvalitetssikring
Alle Bed & Breakfast-logier er besigtiget og godkendt af det lokale turistbureau, der står som garant for, at alle deltagende værter har tilsluttet sig en række minimumskrav til standard og faciliteter. De godkendte Bed & Breakfast-logier er udstyret med et skilt til ophængning ved vejen. Skiltet er samtidig Bed & Breakfast på Fyn og øernes logo. Skiltet er blåt med en hvid tegning af Ole Lukøje samt teksten Bed & Breakfast (hvid skrift). Skiltene gør Bed & Breakfast-logierne synlige for alle forbipasserende, og med ca. 100 logier fordelt rundt om på Fyn og øerne, er det faktisk muligt at køre efter skiltene.

Faciliteter
Foruden overnatning i værelse tilbyder enkelte værter veludstyrede ferielejligheder eller rummelige familierum. Er der ikke en opholdsstue i tilknytning til værelset, vil der på værelset være et arrangement med bord og stole. Toilet og bad findes som hovedregel i samme bygning som værelset. Nogle værter tilbyder eget bad og toilet. Mange Bed & Breakfast-logier er udstyret med et tekøkken, hvor madlavning, oprydning og opvask påhviler gæsten.

Priser
De angivne priser på overnatning er pr. værelse pr. nat og inkluderer morgenmad, sengelinned og håndklæder. Priserne på overnatning begynder ved kr. 180. Ved overnatning i ferielejligheder er prisen opgivet pr. dag pr. person for hele lejligheden. Nogle værter tilbyder serveret morgenmad, andre værter en morgenmadspakke, som tilberedes af gæsten selv. Denne morgenmadspakke består fortrinsvis af kaffe/te, et morgenmadsprodukt (f.eks. cornflakes eller yoghurt), brød, smør, ost og marmelade. Desuden vil der være frisk mælk i køleskabet. Se piktogrammer ved hver vært. Børn under 12 år, der overnatter i forældrenes værelse, kan opnå reduktion i prisen. Nogle værter giver mulighed for nedslag i prisen ved fravalg af morgenmad. Ved længere tids ophold - som regel flere end 3 dage - er der ofte mulighed for rabat.

Forudbestilling og yderligere information
Ved direkte henvendelse til den udvalgte Bed & Breakfast-vært er forudbestilling mulig. Henvendelse kan ske telefonisk og pr. post samt i www.bed-breakfast-fyn.dk Velkommen til Bed & Breakfast Fyn og øerne nogle tilfælde pr. telefax og via e-mail/Internet. I højsæsonen anbefales det altid at reservere plads i forvejen. Det er dog naturligvis muligt at komme uanmeldt og forespørge om plads. Mod et gebyr på kr. 25 kan Bed & Breakfast-opholdet også reserveres via et af de turistbureauer, som er nævnt på de enkelte områdesider. Ved ophold på Ærø eller en af de andre øer i Det sydfynske Øhav anbefales det desuden at reservere færgetransport. Se oplysning om adresser og telefonnumre på B&B Ole Lukøje ® hjemmesiden.

Betaling
Betaling kontant direkte til værten ved ankomst (nogle værter accepterer ligeledes dankort). I tilfælde af forudbestilling vil Bed & Breakfast-værten dog som regel bede om et depositum inden ankomst.

B&B Ole Lukøje ® Fynskortet
Fynskortet er opdelt efter geografiske områder. Under hvert lokalområde findes beskrivelser af Bed & Breakfast-logierne med billede og navn, adresse og telefonnummer (m.m.) foruden faktaoplysninger omkring åbningsperiode og faciliteter. Værterne står naturligvis til rådighed med yderligere information. Turistbureauerne er også nævnt med adresse og telefonnummer og hjemmeside ved hvert lokalområde og er altid behjælpelige med yderligere oplysninger, også om aktivitetsmuligheder og attraktioner i lokalområdet. I midten af kataloget findes kort, hvor Bed & Breakfast-logiernes placering vises med numre, der samtidig henviser til beskrivelserne. Der er i forbindelse med kortene ligeledes en forklaring til de anvendte piktogrammer.

B&B Ole Lukøje ® partnerne

Nordfyns Turist

VisitMiddelfart

VisitAssens Udvikling Fyn

VisitFaaborg Udvikling Fyn

VisitSvendborg Udvikling Fyn

VisitÆrø

Langelands Turistforening

VisitOdense Udvikling Fyn

VisitNyborg Udvikling Fyn

VisitKerteminde

B&B Ole Lukøje

Bed & Breakfast Ole Lukøje ® har været et registeret kvalitetsmærke i flere end 20 år på Fyn. Som vært kan du være stolt af dit produkt og gæsterne kan være sikker på den gode kvalitet og det høje serviceniveau.